CONSULTAȚII ȘI DIAGNOSTIC

Navigare rapida:

În cadrul clinicii Eye Excellence puteți efectua o gamă completă de investigații oftalmologice cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație. 

 

     Consultația oftalmologică cuprinde toate procedurile efectuate de echipa noastră în vederea stabilirii unui diagnostic cât mai precis. Toate aceste examinări sunt nedureroase și nu necesită nicio pregătire specială pentru pacient.

    După stabilirea diagnosticului pacientul va primi un tratament specific, o rețetă de ochelari sau o recomandare pentru o intervenție chirurgicală sau procedură laser. Consultația oftalmologică de rutină cuprinde:

Măsurarea dioptriilor prin refractometrie computerizată

– Măsurarea acuității vizuale și determinarea prescripției de ochelari

– Măsurarea presiunii intraoculare

– Examen biomicroscopic al polului anterior și posterior ocular

  • În unele cazuri mai pot fi necesare:

-Examinarea unghiului camerei anterioare 

– Fotografia fundului de ochi

– Ecografia globului ocular

– Topografie corneeană și keratometrie

– Examenul câmpului vizual

– Tomografie în coerența optica pentru studiul retinei și a nervului optic

– măsurarea grosimii corneei centrale

 

  • Consultația optometrică cuprinde:
  • măsurarea dioptriilor prin refractometrie computerizată
  • măsurarea acuității vizuale și determinarea prescripției de ochelari

În clinica Eye Excellence realizăm investigații și tratamente oculare complexe:

  • Angiografie OCT a maculei și nervului optic (realizată cu aparatul XR Optovue OCT cu softul AngioVue) – înlocuiește treptat în toată lumea angiografia invazivă cu fluoresceină, fiind noninvazivă, mai sigură, mai ușoară și mai ieftină. Permite studiul atât a structurii cât și a vascularizației în retină și coroidă. În multe afecțiuni dă rezultate mai rapide și mai precise decât angiografia cu fluoresceină. Vizualizarea 3D face ca angiografia OCT să fie cea mai bună metodă pentru vizualizarea și măsurarea nonperfuziei capilare și a vaselor de sânge anormale în bolile vasculare retiniene precum și în glaucom și alte neuropatii optice.
  • Aberometrie – cu ajutorul aparatului iTrace care folosește tehnologia ray-tracing, fiind singurul aparat de pe piață care poate separa funcția vizuală a corneei de cea a opticii interne prin folosirea unei combinații între aberometria diagnostică și topografia corneeană. Această informație este cheia înțelegerii cauzelor specifice ale unei tulburări vizuale. O singură scanare care poate fi făcută în mai puțin de 60 sec separă obiectiv vederea prin cornee de cea prin structurile interne ale ochiului și caracterizează aberațiile oculare care pot afecta performanța vizuală.
  • Electroretinografia și potențialele vizuale evocate, realizate cu aparatul Diopsys Nova. Electroretinografia măsoară funcționarea retinei. Atunci când lumina intră în ochi este transformată în impuls electric de către celule specializate ale retinei. Electroretinografia înregistrează generarea acestor impulsuri și deci funcționarea acestor celule. Potențialele evocate vizual înregistrează semnalul electric produs în retină de lumina intrată în ochi, care este transmis prin căile optice la cortexul vizual. Măsoară intensitatea semnalului și cât de rapid acesta ajunge la cortexul vizual.
  • Biometrie optică – cu ajutorul biometrului optic Lenstar 900 . Acesta realizează măsurători laser precise pentru fiecare porțiune a globului ocular (de la cornee la retină) și este primul biometru optic de pe piață care poate măsura grosimea cristalinului natural. Cu formulele sale integrate biometrul Lenstar 900 asigură tehnologia cea mai avansată în predicția cristalinului artificial pentru fiecare pacient.
  • Perimetrie – cu ajutorul perimetrului Octopus 900 care oferă toate testele standard statice frecvent folosite. Pentru testarea câmpului vizual central sunt disponibile teste bazate pe fiziologie și teste clasice atât pentru glaucom  cât și pentru maculă. Cu strategia rapidă TOP testarea full threshold poate fi făcută în doar 2-4 min.
  • Tratamentul laser al opacităților vitreene flotante (vitreoliza cu laser YAG este singura soluție laser holistică pentru tratamentul flocoanelor vitreene debilitante care interferă cu activitățile zilnice. Realizată cu tehnologia Reflex vitreoliza vaporizează eficient filamentele de acid hialuronic și de colagen pentru a elimina sau reduce dimensiunea sau numărul flocoanelor vitreene.
  • Trabeculoplastie selectivă: terapie de primă intenție dovedită clinic sigură și eficientă pentru tratamentul glaucomului sau al hipertensiunii intraoculare. Este un tratament laser avansat, non-termic care poate reduce presiunea intraoculară la fel de eficient ca medicamentele antiglaucomatoase în unele cazuri, fără efectele secundare asociate.
  • Capsulotomie YAG: realizată la nivele mai mici, eficiente de energie, asigurând noi nivele de precizie cu o capsulotomie perfect centrată care nu afectează tensiunea în sacul capsular și poziția cristalinului artificial în axa vizuală
  • Iridotomie periferica cu laser YAG – este indicată in glaucomul cu unghi închis ( după atacul acut și demisia edemului corneean) precum si preventiv la ochii cu camera anterioară îngusta si unghi camerular cu potențial de închidere, pentru prevenirea atacului de glaucom